::::::::::::::: Redőny, reluxa, szúnyogháló, napellenző, roletta szerelése, javítása, szaktanácsadás, helyszíni felmérés ::::::::::::::

Napellenző típusok

BASIC Könyökkaros napellenző

basic motoros napellenzo

 

Újdonságként, letekerhető drapériával is rendelheti napellenzőjét.


A Basic könyökkaros napellenző alapvetően alumínium szerkezetű árnyékoló. A napellenző egy 40x40x1,5 mm-es horganyzott kivitelű acél zártszelvényre épül fel, mely a könnyebb szerelést is lehetővé teszi. A felrögzítésre alkalmas konzolokat a zártszelvény mentén tetszőleges helyre lehet rögzíteni, de a kar kiinduló öntvényétől 30-40 cm távolságnál nem kerülhet messzebb.

A napellenző a 2,5x1,5 m mérettartománytól a 10x3,5 m-es tartományig készülhet egy darabból. A szélességi érték a napellenző szerkezet szélességét jelöli, a kinyúlási érték a ponyvafelület síkjában értendő, amely azt jelenti, hogy a napellenző árnyékoló felületének nagyobb döntése esetén a ponyvafelület vízszintes vetülete kisebb lesz.

BASIC MINI

A mini típusú könyökkaros napellenző kistestvére a normál Basic típusú könyökkaros napellenzőnek. Különbségük abból adódik, hogy a Basic típusú 40 x 40-es zártszelvényre épített, míg kistestvére a mini típusú pedig 30 x 30-as zártszelvényre szerelt. A mini típusnál a homlokprofilból lelógó drapéria viszont csak alap esetben 15 cm. A legtökéletesebb árnyékoló, pl: üvegfelületek alá, olyan helyekre, ahol kevésbé van kitéve az időjárásnak, a szélállósága sem akkora, mint a basic típusú napellenzőnek, mivel a legszélesebb is csak max. 5 m lehet!

UMBROLL BASIC

A szerkezet porszórt felületű és extrudált idomokból, valamint horganyzott acél zártszelvényből és kötőelemekből áll. Rögzítési lehetőségek: szarufára, vagy vízszintes, függőleges falfelületre, illetve szabadon álló állványra, melyet külön alapozni szükséges. Szél-teherbírásuk a mérettől és az elhelyezés módjától függ. Javasoljuk, hogy szélnek kitett helyeken napellenzőinket
motoros szélvédelemmel rendelje. A szerkezet alapszíne a RAL 9010 fehér. Rendelhető továbbá minden RAL színben, felár ellenében.
A napellenzőket működtetheti kézi erővel - tekerőkarral, vagy
elektromotorral.
 
SHADOW CASET

A shadow C napellenző az extrudált alkatrészekből álló shadow napellenző tokozott változata. A ponyvahengert és a ponyvát egy "c" alakú extrudált tok védi az időjárás viszontagságaitól. A szerkezetek hasonlóan épülnek fel a karok számát, megépítési módját illetően a Basic típushoz. A különbség a felfelé álló extrudált hengertartó és a szintén extrudált billentő agy. Dőlésszög állíthatósága: 0 - 90 fok A szerkezetbe bölcső a tok miatt nem építhető, ezért 5 m szélességig ajánljuk.

A napellenzők szalagos bölcsővel készülnek 7 m-es szélesség felett. Mennyezetre nem szerelhető. Napellenzőink Somfy
motoros működtetéssel is rendelhetőek, különböző extrákkal mint például a szél- és fény érzékelő.