::::::::::::::: Redőny, reluxa, szúnyogháló, napellenző, roletta szerelése, javítása, szaktanácsadás, helyszíni felmérés ::::::::::::::

Redőny

A redőnyöknek számos változata létezik, működés szempontjából motoros redőny, gurtnis és zsínóros redőny. Anyaga szerint, műanyag vagy alumínium redőny illetve faredőny. Felhasználási területek alapján pedig, külső tokos, vakolható tokos, ráépítős redőny és belső tokos redőny. A redőny a leghatékonyabb árnyékoló. Sok lehetséges megoldás közül tudjuk kiválasztani a megfelelő redőny rendszert. A tökéletes fényzárás mellet, védelmet biztosít az UV sugárzástól, még a szobában lévő nővényeknek és tárgyaknak is. E mellet óvja a nyílászárókat, és nem utolsó sorban a privát szféránkat, a nem kívánatos belátás ellen.

Redőny típusok:

Új típusú műanyag redőny az egyik legkeresettebb redőny típus, szinte bármilyen nyílászáróra felszerelhető, és az ára is igen kedvező. Jó hőszigetelő, könnyen működtethető. Nagy előnye a hagyományos redőnyökkel szemben, a rozsdamentes tok, alumínium oldalpofa, alumínium záróléc, keskeny kefés lefutó, csapágyas tengely.  Rendelhető szúnyoghálós és vakolható tokos kivitelben is.

Új típusú műanyag redőny metszete Új típusú műanyag kombi redőny metszete Vakolható tokos műanyag redőny metszete Vakolható tokos műanyag kombi redőny metszete

 

Alumínium redőny jellemzője, hogy minden alkatrésze alumíniumból van, kivéve a tengely, ami horganyzott acél.  Kiváló hőszigetelő és hosszú élettartalmú árnyékoló. Szilárdságának köszönhetően nagyobb szélességnél is megbízható, és könnyű működést biztosít. Az alumínium redőnynél lehetőség van motoros működtetésre, illetve utólag is motorizálható. Természetesen az alumínium redőny is készülhet szúnyoghálós és vakolható tokos kivitelben.

Alumínium redőny metszetAlumínium kombi redőny metszetVakolható alumínium redőny metszeteVakolható alumínium kombi redőny metszete

 Ráépítős redőny egy intelligens ablak feletti redőny rendszer, ami duplakamrás extrudált PVC profilból készül, több méretben. A rendszer előnye, hogy univerzális.  Ezen kívül vakolható, tetszés szerint mindkét oldalról. Kiváló a hő- és zajszigetelése. Működtethető kézi, vagy akár távirányítóval irányított motoros meghajtás segítségével. Készítjűk kombi rolós szúnyoghálóval is, ami a redőny belső felén helyezkedik el, a többi rendszerrel ellentétben. Ablaktól függően a többfajta összekötőprofil segítségével problémamentesen felrögzíthetők fa, PVC és alumínium ablakokra is.

Ráépítős redőny metszete  Ráéptős kombi redőny metszete